De pubertijd: lastig en verwarrend?

Het leven van een puber gaat meestal niet over rozen. Hormonen nemen je lichaam en je humeur over. Dat laatste is trouwens ook geen feest voor je ouders, broers en zussen maar ook zeker niet voor jou. Eén geruststelling: jij kan er écht niets aan doen dat je doet zoals je doet 😉 Iets te heftig reageren als je ouders iets vragen en niet te volgen emotionele uitbarstingen. Voor je ouders trouwens best lastig om in verbinding te blijven met jou in deze nieuwe levensfase, de pubertijd.

Op naar volwassenheid
Deze bijzondere fase tussen kindertijd en volwassen worden vraagt nogal wat van je. Aan de ene kant heb je behoefte aan zelfstandigheid en aan de andere kant nog steeds die behoefte aan geborgenheid en veiligheid. Als puber ga je een enorme persoonlijke ontwikkeling door: wie ben ik eigenlijk en wie wil ik zijn?

Je krijgt te maken met een hoop nieuwe gedachten en emoties waarin het overzicht vaak ontbreekt. Fijn natuurlijk dat je meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt en je steeds meer je eigen keuzes mag maken, maar het is ook super verwarrend allemaal.

Onzekerheid
Je kunt er behoorlijk onzeker van worden. Vooral in de deze tijd waarin je je leven deelt met de rest van de wereld…#social media. De buitenkant is dus belangrijk voor je maar van binnen gebeurt het allemaal. Hoe blijf je dan nog in verbinding met jezelf?

Even over social media, jij zit vast op Instagram. Hoe belangrijk is het eigenlijk voor jou hoeveel likes je krijgt en het aantal volgers dat je hebt? Best lekker toch, steeds die bevestiging te krijgen dat iemand jouw nieuw geposte foto leuk vindt. Het werkt bijna verslavend, al die likes. Herken je dit?

Maar waar gaat het nu eigenlijk echt om…?

Hoeveel LIKE jij JEZELF?

#selflove
Want het belangrijkste is natuurlijk dat je jezelf leuk vindt. Dat snap jij ook wel. Want als je jezelf accepteert zoals je bent heb je minder de bevestiging nodig van de buitenwereld.

Het is dus van groot belang dat je buitenwereld en jouw binnenwereld (jouw persoonlijkheid en ziel) in balans zijn. Jouw binnenwereld heeft namelijk meer aandacht en liefde nodig dan jouw buitenwereld. Dat vergeten we wel een als we zo druk zijn met de buitenwereld. Natuurlijk is social media hartstikke leuk, maar het is niet de échte wereld. Je krijgt er schijnzekerheid van en jouw echte zekerheid zit vanbinnen. En dat kan groeien als je het ook de aandacht geeft die het zo verdient.

Op het moment dat je een fijne verbinding hebt met je binnenwereld en een gezonde verbinding hebt met je buitenwereld voel je je echt happy!

Wat kan ik voor jou doen?
Ervaar jij de pubertijd ook als verwarrend? Heb je vaak gedoe met je ouders en wil je graag wat soepeler deze levensfase door? Dan kan ik je helpen met een energetische behandeling.

Tijdens een energetische behandeling geef ik jou eigenlijk een update. Beetje wazig wel hè. Zie het zoals je dat regelmatig bij je smartphone doet, even alles op orde stellen, data verwijderen en meer ruimte creëren. Tijdens een energetische de behandeling verwijderen we alle nutteloze opgeslagen informatie: herinneringen, gedachten en overtuigingen. Dit maakt dat je letterlijk meer ruimte en vrijheid in je hoofd en lichaam voelt. Je krijgt meer levensenergie en dat geeft je direct een zelfverzekerd en happy gevoel!

Tot gauw!

Liefs Annemijn