Hé mama, op welke plek sta jij eigenlijk?

Moeder worden is vaak een hartenwens van een vrouw. Eenmaal zwanger voel je je ongelooflijk blij en ontstaat er vaak meteen een onvoorstelbaar grote hoeveelheid liefde voor je ongeboren kindje. Als je een kindje verwacht, betekent het dat jij moeder wordt en dat is een enórme transformatie!

Alleen maar liefde!

Als je kindje net geboren is, lijkt het net of de wereld even stil komt te staan. De bevalling was een overweldigende sensatie! Vanaf moment één voel je pure liefde voor je kind en is iedereen happy. Er komt bezoek, je krijgt mooie cadeaus, lieve kaarten en bewonderende blikken. Het draait even allemaal om jullie gezin. De kraamtijd is er om heerlijk vertroeteld te worden door de door jou geliefde mensen.

Maar aan alles komt een einde, zo ook aan de kraamtijd. Het “echte” leven met je nieuwe kindje begint. Je baby heeft veel aandacht en liefde nodig en is compleet afhankelijk van jou. Zo’n 7 voedingen per etmaal, gebroken nachten, weinig slaap… Waar is eigenlijk die roze wolk gebleven? Ondanks alle positieve gevoelens en de onvoorwaardelijke liefde vraagt het moederschap ook energie, heel veel energie…

Mega verantwoordelijk

Als moeder wil je het allerbeste voor je kind. Je voelt je zelfs verantwoordelijk voor zijn of haar geluk. Dat is heel normaal: jouw kind kan natuurlijk nog niet voor zichzelf zorgen. Maar hoe zit het met jou? Wie zorgt er voor jou en wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor jouw geluk?

Inderdaad, dat ben je zelf! Maar hoe goed zorg jij voor jezelf?

In mijn omgeving zie ik vrouwen met zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel naar hun kinderen toe, dat ze zichzelf vervolgens vergeten. Of zelfs heel streng worden voor zichzelf. Veel moeders creëren door het “perfecte-moeder-syndroom” een overdosis aan zelfkritiek: ben ik een goede moeder? Pas ik de juiste opvoeding toe? Eten wij gezond genoeg? Hebben we de juiste school gekozen? Is m’n kind wel écht happy? Geef ik al m’n kinderen de gewenste liefde en aandacht? Pffff…

Kortom door je té grote verantwoordelijkheidsgevoel en bezorgdheid kunnen er negatieve gedachten ontstaan die ervoor zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen: het is alsof je het nooit helemaal goed doet. Wie is er dan écht gelukkig?! Jij bent niet volledig happy en je kind eigenlijk ook niet. Een kind voelt namelijk feilloos de gemoedstoestand van zijn ouders aan.

Jij staat op nummer zoveel

Er gaat nu eenmaal veel tijd, energie en liefde naar je kinderen. Dat is heel logisch. Alleen worden jouw behoeftes dan wat minder zichtbaar en ben je door je moederrol op plaats nummer zoveel komen te staan. Veel moeders vinden het lastig om de tijd te vinden en te nemen om even te relaxen en goed voor zichzelf te zorgen. Maar als je te weinig tijd en liefde voor jezelf hebt, ga je aan jezelf voorbij. Zo raak je uiteindelijk uit balans. Je merkt dat je minder levensenergie hebt en dit zorgt ervoor dat je niet meer zo kunt genieten van je kinderen en het dagelijks leven, zoals je dat wel graag zou willen.

Stel je eens voor dat je die levensenergie weer hervindt? Hoe fijn zou het zijn om weer écht te kunnen genieten? Misschien lukt het je dan jouw gewilde perfectie en het zo graag goed willen te doen een beetje los te kunnen laten? Zo kan je je weer ontspannen en meer genieten van je kleurrijke gezinsleven.

Geef je geluk een boost!

Wat kan ik je voor hulp bieden? Ik ben Annemijn en ik ben energetisch therapeut. Mijn healings zorgen ervoor dat je op een prettige en gemakkelijke manier dingen en gevoelens kan loslaten om weer in balans te komen. Je krijgt als het ware een update van je energie: de ongewenste gedachtes en energieën worden minder intens en je krijgt er een boost aan energie voor terug. Dit zorgt ervoor dat je meer ruimte in je hoofd en lichaam krijgt. Je levensenergie krijgt weer de ruimte om heerlijk door je lichaam te stromen. Zo’n energetische update geeft een boost aan gelukshormonen!

Een healing vergroot jouw draagkracht en levensenergie. Je kunt het gezinsleven weer helemaal aan, je zit beter in je vel en hebt voldoende energie. Dat is ook fijn voor je kinderen én voor je partner. Zoals ik al zei, voelen je kinderen feilloos aan hoe jij je voelt, dus zij zullen ook positief reageren op jouw ontwikkeling.

Gun jezelf meer levensenergie en kom bij me langs voor een healing!

Praktijk Annemijn

Mail: Info@praktijkannemijn.nl
Bel: 06-13303386