YouTube videopodcast reeks, 3 levensverhalen van prematuur geboren kinderen

You tube, praktijk Tante Mijn
J/M ouders magazine

https://www.jmouders.nl/energetisch-kindertherapeut-prematuurkinderen/

Annemijn (36) begeleidt prematuur geboren kinderen en hun ouders als energetisch kindertherapeut. In Nederland wordt gemiddeld 7 procent van de kinderen te vroeg geboren.

Vervolgens volgt een zware tijd, voor zowel de ouders als de baby. Annemijn, door ‘haar’ kinderen ook wel Tante Mijn genoemd, helpt de prematuurkinderen en hun ouders die traumatische tijd te verwerken via haar speciale verbinding met energie. J/M Ouders sprak haar over haar bijzondere werk.

“De medische wereld kent de impact van prematuur geboren worden en dan vooral de fysieke problemen die zich op latere leeftijd voordoen. Dit wordt dan ook goed in de gaten gehouden. Ik doe in mijn praktijk de follow-up van het emotionele stuk, waar de medische wereld eigenlijk een steekje laat vallen.

Waar ik me op richt als energetisch kindertherapeut is het verwerken en neutraliseren van het trauma van te vroeg geboren worden. Dit doet zich soms al tijdens de zwangerschap voor. Als je als moeder weet dat je kindje te vroeg geboren gaat worden, ervaar je tijdens de zwangerschap al stress. Je kindje voelt dit met je mee. Bijvoorbeeld omdat jij als moeder weet dat je kind gelijk bij je weggenomen wordt en je je daar zorgen om maakt. Natuurlijk ervaren ouders soms ook onverwachts een te vroege bevalling, dat maakt het uiteindelijke trauma voor ouders en kind niet minder heftig.

Trauma’s stapelen zich op bij prematuurkinderen
Prematuur geboren worden heeft in eerste instantie veel fysieke gevolgen, denk aan organen die nog niet volledig zijn ontwikkeld, zuurstoftekort bij de geboorte, baby’s die direct aan de beademing moeten of zelfs gereanimeerd moeten worden. De angst bij ouders, omdat ze niet weten of hun kindje het gaat redden, is niet in woorden te omschrijven. Het is intens traumatisch en hartverscheurend.

Vervolgens stapelen de fysieke en emotionele traumatische gebeurtenissen zich op bij prematuurkinderen. In de postnatale periode ervaren prematuur geboren baby’s veel ongemak door onder andere veel bloedonderzoek, het aanleggen en dragen van een infuus, scans en eventuele operaties. Dit doorstaan ze ook nog deels alleen, zonder de nabijheid van mama of papa.

Het hele interview kan je lezen op;

Energetisch kindertherapeut Annemijn: ‘Er is altijd trauma bij prematuur geboren kinderen’

 

JM ouders, online magazine
Museum Volkenkunde tijdens de inspiratiedagen van Helende Kracht

Lezing. inspiratiedagen Helende Kracht

Met heel veel plezier mocht ik een lezing geven tijdens de inspiratie dagen in het Volkenkundemuseum in Leiden. Het was echt onwijs leuk om in de grote zaal een lezing te geven voor de tentoonstelling helende kracht. Tijdens de lezing heb ik vertelt dat wij als ziel bewust kiezen voor bepaalde levenslessen. Zodat je ziel zich nog meer kan ontwikkelen. De meest heftige situaties in je leven geven je ziel een boost aan ontwikkeling! Natuurlijk is het tijdens deze heftige periode absoluut geen feestje maar…..voor je ziel is het wel stiekem wel een feestje. Het was een ontzettende fijne middag. Lonneke Lammers heeft de lezing afgesloten met een prachtige mantra. (yogastudio Feel Your Heart)

Museum Volkenkunde, 7 januari 2020
Spotify! Super leuk om via dit platform vele ervaringen te delen

Spotify!

Yes, ik ga next level ;-)….Ook via Spotify kan je nu ook laten inspireren en informeren.

Spotify praktijk Tante Mijn

Mijn missie is naast kindertherapie om volwassenen meer inzicht te geven over wat de impact kan zijn van een stressvolle zwangerschap, geboorte en de postnatale periode van het (ex) prematuur kind. In de playlist kan je meerdere ervaringen en resultaten beluisteren van ouders/verzorgers die al bij mij geweest zijn.

Podcast 100% Thijs, inspiratie show

Met heel veel plezier heb ik een podcast opgenomen met Thijs Lindhout. Natuurlijk hebben wij het over de impact van prematuur geboren kinderen en mijn manier van werken (vanaf 30 minuten). Maar wij praten ook over het leven, zelfstandig moederschap, rouw, het leven en over engelen…kortom het is sprankelende podcast geworden;-)

Spotify