Zwangerschap en Geboorte

Tijdens een zwangerschap gaan moeder en kind door verschillende bijzondere & levensbepalende ontwikkelingsfases. Deze periode is onder andere ontzettend waardevol voor de hechting tussen moeder en kind. Zowel moeder als kind hebben de tijd nodig om zich persoonlijk te ontwikkelen, zich aan elkaar te binden en voor te bereiden op de geboorte. Als moeder word je als het ware ook geboren! Je bent een geboren moeder.

De zwangerschap en geboorte zijn ontzettend belangrijke tijden voor de fundamentele (en) emotionele basis van een kind. Mijn visie is dat de ongeboren baby zich al tijdens de zwangerschap zeer bewust is van de emoties en prikkels van hun (draag)moeder en diens leefomgeving. Helaas wordt de zwangerschap van een prematuur baby abrupt afgebroken. Dit is dus een vestoord proces voor moeder en kind. Wanneer je als moeder weet dat je kindje te vroeg geboren gaat worden, door wat voor reden dan ook, ervaar je tijdens de zwangerschap al stress. Je kindje voelt dit met je mee!

Prematuur geboren kinderen hebben over het algemeen niet een natuurlijke en warme overdracht ervaren. Zij zijn opgevangen door een medisch team dat noodzakelijk direct moest handelen om de juiste zorg te verlenen aan de zeer kwetsbare prematuur baby. De stressvolle en soms ook levensbedreigende overgang is zeer overweldigend voor de baby maar ook voor beide ouders. Het is de harde realiteit dat je pasgeboren baby medische hulp nodig heeft in een steriele omgeving in plaats van floreren in de ideale thuissituatie.

Door deze zeer stressvolle start hebben prematuur geboren kinderen veel meer pijn, prikkels, angst en emoties moeten incasseren. Zij dragen op latere leeftijd nog steeds het trauma met zich mee wat zij in de postnatale periode hebben ervaren. Deze heftige ervaringen dragen zij zowel in herinneringen alsook in het fysieke lichaam (zenuwstelsel) met zich mee. Het is van groot belang om deze lieve kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen met het verwerken van deze heftige en overweldigende start. Zodat zij uiteindelijk minder ballast met zich meedragen en zoveel mogelijk kunnen gaan genieten van een plezierig leven.

Het is prachtig om tijdens een energetische behandeling ook waar te nemen hoeveel positieve en liefdevolle ervaringen een baby tijdens de zwangerschap en geboorte heeft opgeslagen! Maar als therapeut werk ik gericht op het onderzoeken van de traumatische en onprettige ervaringen, zodat ik vanuit de belangen van het kind op een fijne manier het energetische en fysieke lichaam zoveel mogelijk kan ont-stressen.

Het leuke is dat kinderen een natuurlijke nieuwsgierigheid hebben naar spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Dus ik kan, altijd afgestemd op het kind, de ongewenste energie (als het ware een blokkade) afvoeren. Ik blijf mij elke dag verwonderen hoe makkelijk en rap kinderen trauma’s verwerken. De kids zijn amazing!

Na de energetische update ervaren hun ouders/verzorgers vaak direct of binnen enkele dagen verlichting: meer blijdschap en geluk. Het blijft voor mij altijd een uitdaging om het niet te ‘zweverig’ te vertellen: ik wil natuurlijk de juiste bezieling aan de tekst geven. Daarom nodig ik je uit om de geboorteverhalen van (draag)moeders en zorgprofessionals te beluisteren op mijn Spotify. Ik heb meerdere mensen geïnterviewd die al bij mij in de praktijk zijn geweest. Zo krijg je een goede indruk van de ervaringen van mensen die je voor gingen.